Nieuws

 • Graag stellen wij onze nieuwe collega mw. Sawo aan u voor. Zij is praktijkondersteuner geestelijke gezondsheidzorg (POH GGZ).

  Op maandag en donderdag heeft zij spreekuur in de praktijk. Indien gewenst kan de huisarts naar haar verwijzen.

 • In verband met de nieuwe wet AVG hebben wij ons privacyregelement aangepast.

  u kunt deze hier vinden.

 • Sinds 22 mei 2018 zijn wij verhuisd naar de nieuwe lokatie : Gezondheidcentum Emmahof, Hoflaan 43d, 3134 AC, Vlaardingen.

  Bushalte oude havenbrug (57), of stadsgehoorzaal (56,126).

  Let op, het is hier betaald parkeren

 • Van alle patiënten in onze huisartsenpraktijk houden wij een dossier bij in ons computersysteem. In uw huisartsdossier staat welke gezondheidsklachten u heeft en hoe wij u behandelen. In sommige situaties kan het belangrijk zijn dat andere zorgverleners deze informatie kunnen bekijken. Bijvoorbeeld als u ‘s avonds of in het weekend bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost komt. Met uw belangrijkste medische gegevens bij de hand kan de waarnemend huisarts u de best mogelijke zorg bieden.

   

  Alleen met uw toestemming

  Daarom vinden wij het belangrijk dat wij uw belangrijkste medische gegevens elektronisch kunnen delen met andere zorgverleners in regio rijnmond. Maar dat kan niet zonder uw toestemming. Met uw toestemming kunnen wij een samenvatting van uw huisartsdossier beschikbaar stellen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Via dit netwerk kan de waarnemer deze medische gegevens raadplegen in ons systeem. In spoedsituaties kan dat zelfs van levensbelang zijn. Zonder uw toestemming is dit niet mogelijk.

   

  Uw belangrijkste medische gegevens

  Als u toestemming geeft, stellen wij niet uw volledige huisartsdossier beschikbaar. De waarnemend huisarts kan alleen een samenvatting van uw dossier inzien. Daarin staan uw huidige gezondheidsproblemen, voorgeschreven medicijnen, allergieën en informatie over uw laatste vijf contacten met de huisarts en andere belangrijke informatie voor de waarnemend huisarts. Wilt u bepaalde gegevens liever niet delen? Dan kunnen wij die informatie afschermen.

   

  Toestemming aan uw apotheek

  Ook uw apotheek houdt een dossier over u bij. In uw medicatiedossierstaat welke medicatie u krijgt en of u bepaalde medicijnen niet mag gebruiken, bijvoorbeeld omdat u allergisch bent. Uw apotheek kan uw medicatiedossier via het LSP delen met andere (dienst)apotheken, de huisartsenpost en medisch specialisten in het ziekenhuis. Ook de apotheek heeft daar uw toestemming voor nodig. Wilt u dat ook uw medicatiegegevens beschikbaar zijn via het LSP? Geef dan ook uw apotheek toestemming.

   

  Hoe geeft u toestemming?

  U kunt uw toestemming regelen bij de balie. De assistent geeft u een informatiefolder over het elektronisch delen van uw medische gegevens en een toestemmingsformulier. Dit kunt u volledig ingevuld en ondertekend weer bij ons inleveren. U vind de VZVZ brochure met toestemmingsformulier ook hier. U kunt uw toestemming ook regelen via internet op http://www.ikgeeftoestemming.nl. Daar kunt u ook uw apotheek toestemming geven. Wilt u meer weten over het delen van medische gegevens via het LSP? Kijk dan op http://www.vzvz.nl.

   

  Hier vind u de informatie in het  Engels . Het toestemmingsformulier UK  vind u hier.

  Hier vind u de informatie in het Turks.  Het Toestemmingsformulier Turks  vind u hier.

  Hier vind u de informatie in het Arabisch. Het Toestemmingsformulier AR vind u hier.

   

   

  Met vriendelijke groet, mede namens de assistenten,

  S.T. Yazdani

   

 • In januari 2016 is er een nieuwe klachtenwet ingegaan. Meer informatie kunt u lezen op de site van de overheid: wet Wkkgz

   

 • Wij hebben een nieuwe website.

  U kunt nu zelf een afspraak inplannen of een vraag stellen.

  We horen graag wat u er van vindt!

 • 14 november 2016

  Franciscus Gasthuis & Vlietland concentreert vanaf 1 november de spoedzorg in de nacht op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis, in Rotterdam.

  Tot de nachtsluiting van de SEH heeft het ziekenhuis moeten overgaan wegens een groot tekort aan Spoedeisende Hulp verpleegkundigen. Zij zijn genoodzaakt de krachten te bundelen. Zo kunnen zij in de nacht op de Spoedeisende Hulp Franciscus Gasthuis goede zorg blijven bieden. En kunnen zij overdag op beide locaties goede zorg blijven bieden. Er is voor gekozen om de locatie in Rotterdam in de nacht open te houden, aangezien er daar meer faciliteiten zijn om zwaardere gewonden en meer complexe patiënten op te vangen. Zij vragen hiervoor uw begrip.

   

  Franciscus Gasthuis & Vlietland voert een tijdelijke maatregel in, waarmee zij de spoedzorg in de nacht op één locatie concentreren. Als er meer personeel beschikbaar is, dan kunnen zij de SEH in Franciscus Vlietland ook in de nacht weer openstellen.

  Wat is ‘in de nacht’?

  Tussen 21.00 uur ’s avonds en 8.00 uur ‘s ochtends gaan patiënten naar de SEH in Franciscus Gasthuis.

  Dit betekent dat patiënten tot 21.00 uur op de Spoedeisende Hulp in Franciscus Vlietland binnen kunnen komen. Dan verlaat de laatste patiënt ongeveer om 23.00 uur de Spoedeisende Hulp. Het kost namelijk zo’n twee uur om een SEH-patiënt de juiste zorg te bieden.

   

  Voor meer info klik hier